Krea-Værksted

Kreativitet

Kreativitet er et vigtigt element i alle måder at udtrykke sig på. Vi søger at skabe et inspirerende og kreativt miljø, hvor børnene inspireres og har mulighed for fordybelse. Vi ønsker, at der er trygge rolige rammer for at udfolde sig med andre børn i de kreative retninger de føler sig inspireret i.

Plads til Alle

Det er vigtigt for os at det kreative rum vi skaber sammen i værkstederne, kan rumme alle klubbens børn, uanset alder og kreative evner. Vi tilrettelægger aktiviteterne så der er plads til alle niveauer og alle kan blive udfordret der, hvor de er hver især. Vi skifter løbende fokusområder på baggrund af dialog med børnene og deres ønsker. På denne måde søger vi at imødekomme, at der løbende er kreative projekter der interesserer alle børn og unge.

Ro & Fordybelse

Vi finder ro og fordybelse særlig vigtig for den kreative proces, og mange af børnene nyder værkstedernes rolige rammer til at trække stikket fra ellers mere hektiske rammer. Medmindre at en skærm bliver brugt som et værktøj i den kreative proces, er værkstedet et mobilfrit område, hvor der bliver fordret ro og fordybelse - både i kreativiteten og i gode og dybe interaktioner med hinanden. Kreaværkstederne giver derfor også plads til gode snakke og hygge med venner og de voksne i værkstedet.

Sæsonbestemt & højtider

Hvert år fejrer vi mange forskellige højtider og helligdage. Det er noget, der bestemt ikke går i glemmetasken i krea-værkstederne, og vi følger altid med tiderne. Påske, Halloween og jul, er nogle af dem, der fylder mest hvert år i krea-værkstederne, men bestemt ikke de eneste. I sommerhalvåret rykker krea af og til op på tagterrassen, hvor haven indtænkes i vores fokusområder.

Genbrug & Bæredygtighed

Værkstedet har fokus på genbrug og tager udgangspunkt i vores eksisterende grundmaterialer, således at nye materialer fordrer at rydde op i det eksisterende lager. Derudover, så opfordrer vi til at forældre medbringer gamle, ubrugte materialer fra gemmerne, som kan få nyt liv efter en tur igennem værkstedet. Samtidig arbejder teamet for natur, udeliv og videnskab mod at hjembringe naturlige materialer, som kan bruges til at skabe dekorationer, ophæng og meget mere i værkstederne.

Fokusområder

I værkstederne arbejder vi ud fra fokusområder, som fordrer fordybelse, pædagogisk støtte samt kendskab til flere forskellige materialer og kreative processer. Som oftest kører vi med fokusområder af to-ugers forløb, men dette skifter afhængig af fokusområdet. Fokusområdet fremgår af aktivitetskalenderen, og nærmere beskrivelser af aktiviteterne kan findes nedenfor. Udover fokusområderne, er det for børnene også muligt at lave et udsnit af andre mere ad-hoc krea-projekter. Her er børnene dog mere selvkørende, hvor det primære pædagogiske fokus ligger på fokusområdet.

Aktiviteter

Tegnekonkurrence

Vi afholder løbende tegnekonkurrencer i kreaværkstedet, da det hver gang er en stor succes blandt vores medlemmer. Alle vores tegnekonkurrencer tager udgangspunkt i et tema, som kan være alt fra dyr og drømme til fritid og mønstre. Samtidig med at man holder sig inden for et tema, så gælder det også, at tegningen skal være færdig når tiden gået. Ugens tegning bliver altid fremhævet i den gyldne ramme, som er sat op til formålet, og der er altid stor spænding omkring den vindende tegning.

Linoleumstryk

Linoleumstryk, der også kaldes linoleumssnit, er en grafisk trykteknik, hvor vi trykker motiver af linoleumsplader med udskårne motiver. Her lærer børnene at designe deres eget motiv samt skæreteknikker til at skære sit motiv ud i linoleumspladen. Herefter påføres maling med en valse, hvorefter de lærer at trykke deres motiv på papir, både ved håndkraft og ved brug af trykpresse. En sjov og fordybende proces, som er et hit hos mange af børnene.

Solfarvning af garn

Vi har i løbet af sommeren solfarvet garn af blandt andet gyldenris, mælkebøtter og valnød, som senere bruges til strikke- og hækleprojekter i kreaværkstedet.

Bee wrap

Bee wrap er et mere naturligt madindpaknings alternativ til eksempelvis folie og stanniol, når du skal pakke madpakken ind. Bee wraps kan bruges igen og igen, og de er ikke til skade for hverken mennesker eller naturen, og er derfor det bæredygtige indpakningsvalg.

Vi laver også en vegansk udgave, hvor vi anvender carnaubavoks i stedet for bivoks.

Kom forbi kreaværkstedet og lav dit eget bee wrap, enten til dig selv eller en bæredygtige julegave.

Halloween

Halloween er noget som fylder rigtig meget hos os. Vi pynter op i hele klubben og krea-værkstedet står altid for at skabe størstedelen af alt det pynt, som skaber den hyggelige-uhyggelige stemning, der er omkring Halloween hvert år. Man kan altid være med til at skabe pynt og andet i krea-værkstedet, uanset om det er til at hænge op i klubben eller derhjemme. Ved Halloween er det kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad der kan gøres til virkelighed.

Cyanotopi

Ved cyanotopi, også kaldet blåtryk, kan børnene designe deres egne motiver og lade de fineste tryk blive skabt af solens stråler. Ved at påføre emulsion på papir, gøres mediet lysfølsom. Derefter lægges et emne, fx en blomst, ovenpå, hvorefter vi lader solen fiksere billedet. Det er en sjov proces, hvor man løbende kan se, hvordan papiret skifter farve over få minutter, da solen fastholder den blå farve fra emulsionen. Når papiret skylles i vand, vaskes emulsionen af dér, hvor solen ikke har ramt papiret og giver på den måde de fineste blåtryk.

Kunstperformance på CopenHill

Børnene i Klub N tog del i et live-kunstværk på skibakken CopenHill med DJ, dansere og masser af kagemænd! De skulle dekorere kager sammen med kokken, danse ned af trapperne med deres dekorerede kagemænd til Kiddie DJ for til sidst at smide kagerne i et fyldt badekar med vand og rosenblade.

Ophæng i ler

Vi laver fine juleophæng i selvhærdende ler, der eksempelvis kan hænges i vinduet, på døren eller på juletræet. Du designer selv dit motiv, hvorefter du modellerer eller ruller og skærer motivet ud. Du kan også lave fine tryk i leret. Efter tørring er det muligt at dekorere dine ophæng med poscatuscher.

Julegaveværksted

Jul er en årstid, som altid byder velkommen til mange kreative fordybelser. Uanset hvor man er i klubben, så er der jul, men specielt også i krea-værkstedet. Der bliver lavet så mange julegaver at selv julemanden ville blive gul af misundelse. De tager mange forskellige former, og hvad der kommer ud af krea-værkstedet i julemånederne, kan vi jo ikke løfte sløret for her. Børnene kan finde en plan for fokusområderne i juleværkstederne i tørværkstedet. Men det ved de uden tvivl, da de fleste lang tid i forvejen har lavet planer for alle dem, de vil give julegaver, og ikke mindst hvad de skal have. Listerne er ofte lange, og der er derfor fart på de kreative produktioner i månederne op til juleferien.

Lysglas

Dagene bliver kortere og temperaturen falder, og det gør det ekstra hyggeligt med lidt lys i vindueskarmen eller på altanen. Derfor laver vi i uge 39 + 40 lys og lanterner i forskellige udgaver. Vi bruger nye glas og gamle syltetøjsglas mm. og dekorerer dem med alt fra tørrede blomster, papir, gamle glansbilleder eller lige hvad børnene finder på.

Hjemmelavet bodyscrub

At lave bodyscrubs, er et hit hos børnene. De mikser deres egen scrub af rørsukker, olie og selvvalgte dufte, som kan være alt fra beroligende til opfriskende. Vi bruger bl.a. lavendel fra Fritidshaven og genbruger syltetøjsglas fra madværkstederne. Har I gamle rengjorte syltetøjsglas derhjemme, tager vi glædeligt imod, så vi kan lave endnu flere selvplejende scrubs.

DIY lys

Det er altid hyggeligt med levende lys i disse mørke og kolde vintertider - især nogle lidt anderledes og fantasifulde gelélys du selv har lavet. Du kan eksperimentere med små mosaikstykker i lyset og du kan designe og dekorere dit eget lysglas.

I keramikværkstedet kan du arbejde med ler, hvor du feks. kan lave
lysestager, figurer, skåle, kopper, krukker, vægophæng, navneskilte,
urtepotteskjulere og mange andre ting.
Du er meget velkommen til at komme med dine egne idéer og få hjælp til
at lave dem.

Vi arbejder også med mønstre, bogstaver og planter som kan præges i
leret.

Når leret er brændt i en keramikovn, kan du med en pensel give dit ler
forskellige farver med
glasur (lerfarve)

Keramik i Klub N

Galleri

Næste
Næste

Sport & Bevægelse